На 11 май честваме паметта на двамата равноапостоли Св. Св. Кирил и Методий


На 11 май честваме паметта на двамата равноапостоли Св. Св. Кирил и Методий, братята от Солун, сътворили глаголицата - първата старославянска писменост, на чиято основа по-късно е създадена кирилицата.

Горди сме, че те  са патрони на нашето на училище!

Тази година отбелязахме празника с изложба от фотоси  с интересни моменти от училищния живот,  експозиция на рисунки и керамични съдове, изработени от учениците в  ателие ”Керамика” с ръководител г-н Красимир Иванов , тържествена програма и с включването ни  в световната инициатива „Розите на България”.

За празничното настроение на присъстващите по време на тържеството се погрижиха учениците от ФУЧ ”Детски театър” с ръководител г-жа Нина Янчева, групата за народни танци с ръководител г-жа Нели Стаматова и вокалните формации на г- жа Андонова и г- жа Цъцарова.

Г-жа Цанева, директор на училището , награди изявени ученици за техните постижения в областта на науката, спорта и изкуствата през учебната 2017/2018 година.

Своята изненада и поздрав към абитуриентите поднесе и бургаската музикална звезда D- ZASTA.

Празникът завърши с кръшно българско хоро под звуците на „Празнична сюита”, като част от инциативата „Розите на България”.

Интересните моменти от празника може да видите в галерия.


Ресурси: